Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κουσκουσάκι με βλήτα τσιγαριστά





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό βλίτα καθαρισμένα
½ φλιτζ. τσαγιού κουσκουσάκι (ζυμαρικό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη και τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι



Εκτέλεση

Αχνίζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα βλίτα και την ντομάτα και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το γιαχνί να βράσει για περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνει το κουσκουσάκι και να μελώσει το ζουμάκι του. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμε΄νο.


Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος