Χρόνος
προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 30 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
2 μεγάλες
μελιτζάνες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
350ml. γάλα
καρύδας
2 κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
4 σκελίδες
σκόρδο, ξεφλουδισμένο
1 κομμάτι τζίντζερ
σε μέγεθος καρυδιού
2 πράσινες
πιπεριές τσίλι
1 ματσάκι
κόλιανδρο, χωριστά τα φύλλα από τα κλαράκια
1 κουτ.
γλυκού κύμινο
1 κουτ.
γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ.
γλυκού κουρκουμά
Χυμό από 1
λάιμ
4 κουτ.
σούπας φιλέ αμυγδάλου
300γρ. ρύζι
μπασμάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πολτοποιείτε
στο μπλέντερ το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, τις καυτερές πιπεριές και
τα κλαράκια του κόλιανδρου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τέσσερις
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες από όλες τις
πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις
ακουμπάτε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Στο ίδιο
τηγάνι, αφού το σκουπίσετε, ρίχνετε το πολτοποιημένο μείγμα που φτιάξατε στο
μπλέντερ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Στη
συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπα μπαχαρικά και τα αφήνετε στη φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτετε
το χυμό λάιμ, το γάλα καρύδας και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις
μελιτζάνες και τις αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να
μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και τα φύλλα του κόλιανδρου και
σερβίρετε με το ρύζι.
Πηγή:
Περιοδικό «Olive», Janine Ratcliffe