Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μαραθόπιτα με ταραμά



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
3 ματσάκια μάραθο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λευκό ταραμά
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τον ταραμά με ½ φλιτζάνι κρύο νερό, από τη βρύση. Προσθέτουμε το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, το μαϊντανό, την πιπεριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα του μάραθου. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Μυρσίνη Λαμπράκη