Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
αναμονής 5 ώρες
Χρόνος
ψησίματος 15 λεπτά
Για
6 άτομα
Με
το περίσσευμα των πασχαλινών κουλουριών και σοκολατένιων αυγών
Υλικά
Για τη βάση
250γρ.
κουλουράκια πασχαλινά ή πτι μπερ
100γρ.
βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα, λιωμένη
2 κουτ.
σούπας κακάο, κοσκινισμένο
Για την
κρέμα τυριού
800γρ. τυρί
κρέμα
250ml. κρέμα
γάλακτος
1/3 φλιτζ.
ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
250γρ.
σοκολάτα, σε κομμάτια
1 σφηνάκι
λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζ.
τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
Για το
σερβίρισμα
400γρ.
φράουλες, καθαρισμένες
Λίγο έτοιμο
σιρόπι σοκολάτας
Λίγο φιλέ
αμυγδάλου
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο
μπλέντερ τα κουλουράκια να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύουμε με το κακάο
και τη λιωμένη μαργαρίνη, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Στρώνουμε με
αυτήν τον πάτο ενός ταψιού με αποσπόμενο πάτο 24εκ., πιέζοντας το με το κουτάλι
ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο
C για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε
την κρέμα τυριού. Λιώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος
με τη ζάχαρη άχνη και το
τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη
λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογεοποιηθούν τα υλικά μας.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα αμύγδαλα και το
λικέρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω
από τη βάση των κουλουριών και βάζουμε το cheescake στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες.
Πριν σερβίρουμε το cheescake, διακοσμούμε την επιφάνειά του με τις φράουλες,
λίγο σιρόπι σοκολάτας και λίγο φιλέ αμυγδάλου.
Πηγή: Περιοδικό
«Olive», Ιωάννα
Σταμούλου