Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 45 λεπτά
Χρόνος
αναμονής 1 ημέρα
Για
4 άτομα
1 κουνέλι
2 λεμόνια
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κεσεδάκια γιαούρτι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνέλι. Στίβουμε τα
λεμόνια και περιχύνουμε το κουνέλι. Αφήνουμε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα το
βάζουμε το κουνέλι σε ταψί, το αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι, το
βούτυρο και ανάλογο νερό, το φουρνίζουμε και το ψήνουμε στους 200ο
C, για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει και να ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, χτυπάμε τα αυγά και σε
άλλο μέρος βαθύ το γιαούρτι αραιώνοντας το με λίγο νερό. Προσθέτουμε μέσα στο
γιαούρτι και τα αυγά, χτυπώντας συνέχεια, και το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο
ταψί γύρω γύρω από το κουνέλι. Το ξαναφουρνίζουμε και το ψήνουμε ώσπου να δέσει
η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και 1 κουταλιά κορν
φλάουρ.
Πηγή:
Περιοδικό «Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας»