Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τάρτα με πορτοκάλι και μαρέγκα





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Θερμίδες 375
Για 6 άτομα




Υλικά
230γρ. ζύμη τάρτας (δείτε συνταγή)
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
175γρ. ζάχαρη
5 κουτ. κορν φλάουρ
3 αυγά χωρισμένα


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για τάρτα. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και διπλώνετε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα. Ψήνετε για 20 λεπτά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε τη βάση να κρυώσει.
Ανακατεύετε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού με 100γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε 300ml. νερό. Ζεσταίνετε, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύετε το κορνφλάουρ με 6 κουταλιές κρύο νερό, ώσπου να γίνει απαλό μείγμα. Αδειάζετε στην κατσαρόλα με το σιρόπι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας. Μετά από 1 λεπτό το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε σιγά σιγά. Αδειάζετε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Χτυπάτε τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα, και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάτε, να σφίξει πιο πολύ και να γυαλίσει. Σκορπάτε τη μαρέγκα επάνω στη γέμιση της κρέμας και βάζετε στον φούρνο.
Ψήνετε στους 150ο C, για 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η μαρέγκα. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.



Πηγή: Περιοδικό «Γεύματα για όλη την εβδομάδα»