Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 25 λεπτά
Για
24 πιτσάκια
Υλικά
24
σφολιατάκια στρογγυλά
4 κουτ.
σούπας λάδι
1 σκελίδα
σκόρδο, τριμμένο
1 κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο
¼ κούπας
πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 κούπες
μανιτάρια, ψιλοκομμένα
¼ κούπας
ελιές, ψιλοκομμένες
½ κούπα
παριζάκι ή πάριζα, ψιλοκομμένο
2 κούπες
κίτρινα τυριά, τριμμένα διάφορα
½ κούπα
σάλτσα ντομάτας, βρασμένη με βασιλικό και λίγο λάδι
2 αυγά
χτυπημένα με 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
6
ντοματούλες κομμένες σε φετούλες
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το
λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για 7
λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε τις ελιές, το παριζάκι, τα
τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το μείγμα αυγών.
Βουτυρώνετε τις
υποδοχές από 2 φόρμες για μάφινς. Στρώστε στην κάθε υποδοχή ένα φύλλο
σφολιάτας. Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σε κάθε μάφιν. Γαρνίρετε με
μια φετούλα ντομάτας και λίγη ρίγανη και ψήνετε στους 200ο C με
αέρα, για 25 λεπτά.
Πηγή:
Περιοδικό«Real food»