Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ντοματόρυζο σκορδάτο





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
450γρ. ρύζι καρολίνα
200ml.ελαιόλαδο
3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο, ψιλοκομμένο (αν βάλετε ξερό 1 ½ κουτ. γλυκού)
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά, μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό. Το στραγγίζουμε καλά. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μη ροδίσει. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε νερό. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι προσθέτουμε 2 ½ φλιτζ. νερό.
Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μελώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το ρύζι κατά μέρος για 20 λεπτά μέχρι να σταθεί και σερβίρουμε.


Πηγή: Περιοδικό«Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου