Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 0 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
Για
την κρέμα
200 γρ. σοκολάτα λευκή
1 γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. σοκολάτα λευκή
1 γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
Για
την σάλτσα
μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ή
250 ml χυμό από κομπόστα βύσσινου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1/2 κούπας βύσσινα κομπόστα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ή
250 ml χυμό από κομπόστα βύσσινου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1/2 κούπας βύσσινα κομπόστα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλτε την κρέμα σε μικρά ποτηράκια και γαρνίρετε με το βύσσινο.
Για την σάλτσα βύσσινου. Διαλύστε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό βύσσινου και βάλτε τον με τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν για 2΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρετε τα ποτηράκια και αφήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
* Aν θέλετε να έχει το γλυκό σας πιο έντονη την γεύση του γιαουρτιού τότε χρησιμοποιείστε 100 γρ. σοκολάτα.