Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 45 λεπτά
Για
6 άτομα
Υλικά
1 κιλό
γαρίδες μεγάλες
300γρ. φέτα
1 ποτ. νερού
ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 ποτ. νερού
χυμό ντομάτας
1 φλιτζ.
καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
μικρό, τριμμένο
1 κουτ.
γλυκού πιπέρι
1 φλιτζ.
τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε
τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε
σε ένα ταψί φούρνου. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το
χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και
περιμένετε η σάλτσα να μείνει το ¼ .
Με αυτή τη
σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί. Ψιλοκόβετε τη φέτα σε μικρά κομμάτια
και τα σκορπίζετε ανάμεσα στις γαρίδες. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο
και ψήνετε για 45 λεπτά στους 200ο C. Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα
και τις πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Πηγή: Περιοδικό
«Απολαυστικές συνταγές από τον Ηλία Μαμαλάκη»
|