Σαλάτα Ατρόσκα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
1 μεγάλο αγγούρι
2 μικρά πράσινα μήλα
8 ραπανάκια
250γρ. ζαμπόν καπνιστό
2 αβγά σφιχτά
2 ντομάτες
3 τρίγωνα τυράκια
8 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι πάπρικα
Χυμό ½ λεμονιού
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβετε στη μέση και το αλατίζετε. Το αφήνετε 20 λεπτά να βγάλει τα νερά του. Κόβετε τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα αβγά, τα ραπανάκια, το ζαμπόν, τα μήλα και το αγγούρι σε κύβους.
Σε μια λεκανίτσα λιώνετε με πιρούνι τα τυράκια και ανακατεύετε με ½ κουταλιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα αραιώνετε με λάδι και λεμόνι σταγόνα – σταγόνα.
Σερβίρετε με τα μαρουλόφυλλα για βάση.