Μηλόπιτα εύκολη
Χρόνος
προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 25 λεπτά
Για
8 μερίδες
Για τα μήλα
6 μεγάλα
μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2/3 κούπας
ζάχαρη καστανή
1 κουτ.
σούπας χυμό λεμονιού
1 ½ κουτ.
γλυκού κανέλα
1 κουτ.
σούπας βούτυρο
1 κουτ.
σούπας κορνφλάουρ, διαλυμμ΄νο σε 2 κουτ. σούπας νερό
Για τη ζύμη
½ κούπα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ.
γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κούπα
αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
4 κουτ.
σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
4 κουτ.
σούπας μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας
γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα,
το βούτυρο και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5
λεπτά, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταρτιέρα.
Σε ένα
μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και με αναδευτήρα ζύμης ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να βάλουμε τα χέρια μας ανακατεύουμε
να γίνουν κομματάκια.
Αδειάζουμε
τη ζύμη επάνω από τα μήλα στην ταρτιέρα. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 200ο
C, επάνω
κάτω για 25 λεπτά. Σερβίρουμε σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Πηγή: Περιοδικό
«Real Food»
|