Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ρολά κανέλας με σταφίδες






Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 8 κομμάτια


 Υλικά
50γρ. βούτυρο ανάλατο
2 κουτ. σούπας αμυγδαλόψιχα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλω΄νουμε επάνω το μείγμα της κανέλας.
Πασπαλίζουμε με τη σταφίδα και τυλίγουμε κατά πλάτος τη ζύμη σε ένα μακρόστενο ρολό. Το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε κάθε κομμάτι ελαφρά και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 200ο C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν. Συνοδεύουν υπέροχα καφέ ή τσάι.

Πηγή: Περιοδικό «Olive»