Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 35 λεπτά
Για
8 κομμάτια
Υλικά
50γρ.
βούτυρο ανάλατο
2 κουτ.
σούπας αμυγδαλόψιχα
4 κουτ.
σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ.
γλυκού κανέλα
1 φύλλο ζύμη
σφολιάτα
3 κουτ.
σούπας σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη και
την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλω΄νουμε επάνω το μείγμα της
κανέλας.
Πασπαλίζουμε με τη σταφίδα και τυλίγουμε κατά
πλάτος τη ζύμη σε ένα μακρόστενο ρολό. Το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα
τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε κάθε κομμάτι ελαφρά και το
πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 200ο C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν. Συνοδεύουν
υπέροχα καφέ ή τσάι.
Πηγή: Περιοδικό «Olive»