Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
200γρ.
λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
4 πιπεριές
Φλωρίνης ψητές, κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια,
κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Λίγη ρόκα
2 κουτ.
σούπας ξίδι από κρασί
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της
σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για
15 λεπτά.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες. Αφού κρυώσουν λίγο, μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα.
Συμπληρώνουμε το σερβίρισμα με μερικά κομμάτια πιπεριάς και τη ρόκα. Ραντίζουμε
με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή: Περιοδικό «Olive», Janine Ratcliffe