Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 35 λεπτά
Για
4 άτομα
Υλικά
1
κεφάλι σκόρδο
2
πράσα μεγάλα, το άσπρο μέρος
5
πατάτες μεγάλες
½
κούπα γάλα
4
κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Τυλίξτε
το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 200ο C, για 45 λεπτά, να μαλακώσει πολύ.
Βγάλτε το και ψήστε το να κρυώσει. Ψιλοκόψτε τα πράσα. Σοτάρετέ τα σε 1
κουταλιά βούτυρο. Περιχύστε τα με γάλα και σιγοβράστε τα να μαλακώσουν πάρα
πολύ καλά.
Βράστε
τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά για 35 λεπτά. Πατήστε
τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα με λίγο από το νεράκι τους να γίνουν πουρές
χοντροκομμένος.
Κόψτε
τη φλούδα από το σκόρδο και πιέστε να βγει ο πολτός σε μπλεντεράκι. Προσθέστε
τα πράσα και αλέστε σε πουρέ τα λαχανικά. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τις
πατάτες. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι λευκό και ανακατέψτε να
ενωθούν οι γεύσεις.
Πηγή:
Περιοδικό «Real
Food»