Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Για
1 βάζο
Υλικά
1
½ κούπα ζάχαρη
1
κούπα νερό
6
πορτοκάλια
1
κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Ξύστε
τα πορτοκάλια με τον τρίφτη. Βάλτε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράζει και
ρίξτε μέσα τα πορτοκάλια για 3 λεπτά. Αλλάξτε το νερό τρεις φορές ώστε να ξεπικρίσουν
τα πορτοκάλια και να βράσουν.
Βάλτε
το νερό με την ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά. Κόψτε τα πορτοκάλια σε κομμάτια,
ρίξτε τα μέσα στο σιρόπι και βράστε για ακόμα 10 λεπτά ή 15 ανάλογα πόσο
ζουμερά είναι.
Πηγή:
Περιοδικό «Real
Food»