Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο γεμιστό





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 65 λεπτά
Για 6 μερίδες
Θερμίδες 235


Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
1 πράσινο μήλο, σε φέτες
250γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
3 φέτες ψωμί, θρυμματισμένες
6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι, θυμάρι και λίγο μαϊντανό. Βάζουμε σε ένα μπολ το μήλο, τα μανιτάρια, το ψωμί, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και το χυμό πορτοκαλιού.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε το μείγμα με το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Απλώνουμε τη γέμιση σε κάθε κομμάτι φιλέτου και τα τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Διακοσμούμε με φέτες μήλου και κλωναράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή: Βιβλίο «Light γεύματα», εκδ. Μάλλιαρης