Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Χοιρινό με μήλα αλά Χριστίνα


Χοιρινό με μήλα αλά Χριστίνα



Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
1 ½  κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε κύβους
10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
500γρ. μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φέτες
1 lt. κρέμα γάλακτος
2 ξινόμηλα
Ουίσκι
Αλάτι, πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το κομμάτια του χοιρινού και τα σκεπάζουμε με το ουίσκι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το κρέας στο ψυγείο για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Βγάζουμε το κρέας από το ουίσκι, το στεγνώνουμε καλά και κρατάμε στην άκρη το ποτό. Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χοιρινό, τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ουίσκι που μαρινάραμε το χοιρινό και προσθέτουμε τα μήλα τριμμένα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράση για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε ακόμα 10 με 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Σερβίρουμε το φαγητό σχετικά ζεστό και το συνοδεύουμε με ένα ριζότο παρμεζάνας ή σαμπάνιας(δείτε συνταγή).