Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τάρτα με τυρί, ανανά και καρύδια


Τάρτα με τυρί, ανανά και καρύδια




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 8 άτομα


Υλικά
Για τη βάση
50γρ. βούτυρο
15γρ. ζάχαρη
50γρ. ψιλοκομμένη καρύδα
50γρ. αλεσμένο φουντούκι
Για τη γέμιση
450γρ. μαλακό τυρί
30γρ. χυμό λεμονιού
1 αβγό
30γρ. ζάχαρη
125γρ. κομμάτια ανανά
12γρ. κορνφλάουρ
100γρ. χυμό ανανά
2 ½ κουτ. γλυκού ρούμι
100γρ. νερό
15γρ. ψιλοκομμένη καρύδα

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα άλλα υλικά της βάσης. Στρώστε τα στη βάση και στα πλάγια σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήστε τη βάση για 5 λεπτά, στους 180ο C.
Χτυπήστε μαζί το μαλακό τυρί, το χυμό λεμονιού, το αβγό και τη ζάχαρη. Αδειάστε τα πάνω στη βάση. Ψήστε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 190ο C. Αφήστε να κρυώσει και διακοσμήστε με τα κομμάτια ανανά. Αναμείξτε το κορνφλάουρ, το χυμό ανανά και το ρούμι. Ζεστάνετε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το γλάσο να γίνει παχύρρευστο και διαφανές. Απλώστε προσεκτικά το γλάσο με ένα κουτάλι πάνω από τον ανανά. Γαρνίρετε με την τριμμένη καρύδα.



 Πηγή: «Θεϊκά εδέσματα» εκδ. Ακαδημαϊκή