Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κρουασάν με 3 είδη σοκολάτας


Κρουασάν με 3 είδη σοκολάτας




Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
Χρόνος αναμονής 8 ώρες
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 10 μέτρια κρουασάν


Υλικά
300γρ. βούτυρο
350γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200ml. γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αβγό
50γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
50γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
75γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
1 κρόκος και 2 κουτ. σούπας γάλα για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, της ξερή μαγιά, το γάλα, το αβγό και 4 κουταλιές από το βούτυρο. Ζυμώστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και ανοίξτε φύλλο με τη ζύμη. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο στο κέντρο της επιφάνειας της ζύμης. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης σκεπάζοντας το βούτυρο. Πατήστε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να γίνει ένα παχύ φύλλο, διπλώστε το στα δυο και επαναλάβετε άλλες 3 φορές.
Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Επαναλάβετε άλλη μια φορά τη διαδικασία του διπλώματος. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 6 ώρες. Μετά, ανοίξτε φύλλο με διαστάσεις 50Χ80εκ. Κόψτε τη ζύμη σε 2 μέρη κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και μετά σε 5 κάθετα μέρη. Μοιράστε τα 3 είδη σοκολάτας στα κομμάτια της ζύμης και διπλώστε τις άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης προς τα μέσα. Βάλτε τα κρουασάν σε ένα ρηχό ταψί, και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ανακατέψτε τον κρόκο με το γάλα και αλείψτε την επιφάνεια των κρουασάν. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 20 λεπτά.

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Ελευθεροτυπίας, Βαγγέλης Δρίσκας