Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Χοτ ντογκ με λουκάνικο και καρότο


Χοτ ντογκ με λουκάνικο και καρότο


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
4 ψωμάκια χοτ ντογκ
4 χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση με πράσο
200γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα από τη χοντρή μεριά
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κουτ. σούπας κέτσαπ
3 κουτ. σούπας κονιάκ
αλάτι


Εκτέλεση

Ψήνετε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα. Βάζετε σε ένα μπολ το λάχανο, το καρότο και τα αλατίζετε καλά. Τα περιχύνετε με το ξίδι και τα αφήνετε να μαραθούν για ½ ώρα. 
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το κέτσαπ και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε στο μείγμα της μαγιονέζας το λάχανο και το καρότο και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Ανοίγετε τα ψωμάκια με ένα μαχαίρι και βάζετε τη σαλάτα του λάχανου και του καρότου, προσθέτετε τα λουκάνικα και γαρνίρετε με μουστάρδα.


Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Βασίλης Τσαγκάρης