Χρόνος
προετοιμασίας 50 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 10 λεπτά
Για
20-30 κομμάτια
Υλικά
½ κιλό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ.
βούτυρο
1 φλιτζ.
αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλιτζ.
ζάχαρη
4 αυγά
3 κουτ.
σούπας κονιάκ
½ κουτ.
γλυκού μαστίχα τριμμένη
1 κουτ.
μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βάζετε το
βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τη
ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, το κονιάκ και τη μαστίχα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το
μπέικιν και το ρίχνετε στον κάδο. Ρίχνετε και τη μισή αμυγδαλόψιχα, ανακατεύετε
και αφήνετε τη ζύμη να σταθεί για 30 λεπτά.
Ανοίγετε τη
ζύμη με τον πλάστη σε χονδρό φύλλο και, με κουπ πατ, σχηματίζετε διάφορα
σχέδια. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, στρώνετε τα μπισκότα και τα πασπαλίζετε
με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
C, για 10 λεπτά.