Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μοσχάρι με ποικιλία μανιταριών






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
¼ κούπας λάδι
1 κούπα ζωμό κρέατος
½ κιλό μανιτάρια πλευρότους
250γρ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
35γρ. μανιτάρια αποξηραμένα porcini
½ κούπα νερό
1/3 κούπας μουστάρδα ντιζόν
¼ κούπας μπράντι
¼ κούπας σόγια σος
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτετε το κρέας και το τσιγαρίζετε με το σκόρδο και το λάδι. Προσθέστε το ζωμό, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.
Πλύνετε καλά τα πλευρότους και τα άσπρα μανιτάρια και κόψτε τα σε φετάκια. Βάλτε τα porcini σε ένα μπολ με το νερό και αφήστε τα 15 λεπτά, να φουσκώσουν. Στραγγίστε τα και περάστε το υγρό τους από τουλπάνι. Αδειάστε το στην κατσαρόλα με το κρέας καθώς και όλα τα μανιτάρια. Προσθέστε τη μουστάρδα, το μπράντι, τη σόγια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει 25 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.