Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Φιλέ μινιόν με σος μαδέρα


Φιλέ μινιόν με σος μαδέρα




Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Για 5 άτομα



Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη ρευστή
150 γρ. Μανιτάρια
650γρ. Βοδινό φιλέτο
6 κουταλιές σούπας κρασί Μαδέρα
5 φέτες ψωμί φόρμας
2 μέτριες ντομάτες
πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού Κρέμα γάλακτος
Αλάτι

Εκτέλεση
Χωρίζετε το κρέας σε 5 χονδρά φιλέτα, τα δένετε με κλωστή για να διατηρηθούν στρογγυλά και τα ραντίζετε με τις 6 κουταλιές κρασί. Αφήνετε να μαριναριστούν επί 2 ώρες. Κόβετε τις φέτες ψωμιού με «κουπ – πατ» στη διάμετρο που έχουν τα φιλετάκια και τις τηγανίζετε με λίγο μαργαρίνη.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι την υπόλοιπη ρευστή μαργαρίνη και σοτάρετε τα φιλέτα, σε δυνατή φωτιά, επί 4 περίπου λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
Περνάτε τις ντομάτες από τον μύλο των χόρτων. Κόβετε τα μανιτάρια σε φετάκια εκτός από 5. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί από τα φιλέτα και την περασμένη από τον μύλο ντομάτα και βράζετε την σάλτσα μερικά λεπτά. Προσθέτετε στη σάλτσα τα μανιτάρια και τα βράζετε επί 5 περίπου λεπτά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και βράζετε τη σάλτσα επί 3 ακόμη λεπτά.
Βάζετε τα φιλέτα επάνω στα τηγανισμένα φετάκια ψωμιού και περιχύνετε τη σάλτσα βάζοντας ένα μανιτάρι ολόκληρο επάνω σε κάθε φιλέτο.