Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αρνίσια παϊδάκια στην κατσαρόλα με κουμ κουάτ


Αρνίσια παϊδάκια στην κατσαρόλα με κουμ κουάτ


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
180γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
600ml. ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
1 κουταλιά σούπας σπόρους κόλιανδρου ελαφρά κοπανισμένους
1 κουταλιά σούπας κύμινο τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο τζίντζερ ή κανέλα
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
2 καρότα κομμένα σε φέτες
50γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
100γρ. κουμ κουάτ
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Βράζετε 3 λεπτά τα κουμ κουάτ για να ξεπικρίσουν και τα κόβετε στη μέση. Ανακατεύετε τον κουρκουμά με τον κόλιανδρο, το κύμινο και το τζίντζερ ή την κανέλα σε ένα μεγάλο πιάτο. Πασπαλίζετε προσεχτικά τα παιδάκια με το μείγμα των μπαχαρικών.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρις ότου μαλακώσουν και πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα παϊδάκια και τα ροδίζετε. Ρίχνετε το ζωμό, αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε το φαγητό χωρίς το καπάκι του σκεύους 30 λεπτά ακόμα.
Κατόπιν προθέτετε το καρότο, τα αμύγδαλα και τα κουμ κουάτ και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν 3 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε το αρνάκι με κους κους ή ρύζι.

Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής