Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (Djal bil Bargoug)


Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (Djal bil Bargoug)




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μπούτια κοτόπουλο
1 ξύλο κανέλα
3 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
450γρ. ζωμό κοτόπουλο (δείτε συνταγή)
100γρ. φρέσκα δαμάσκηνα
50γρ. σταφίδες
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
Αμύγδαλα και σουσάμι καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε την κανέλα, την ντομάτα, αλατοπίπερο και το ζωμό. Σκεπάστε, αφήστε να κοχλάσουν και σιγοβράστε 40 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, το μέλι, το τζίντζερ και 150γρ. νερό. Αφήστε τα να κοχλάσουν και σιγοβράστε 15 λεπτά. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και φροντίστε να το διατηρήσετε ζεστό. Βάλτε το ζουμί να κοχλάσει μέχρι να μειωθεί το νερό του μέχρι τη μέση. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου στη σάλτσα με τα δαμάσκηνα και ξαναζεσταίνετε. Βάλτε αλατοπίπερο και σερβίρετε το κοτόπουλο περιχύνοντας με τη σάλτσα.

*Δημοφιλές Μαροκινό φαγητό


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή