Σοκολατόπιτα
Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 1 μεσαίο ταψί
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σοκολάτα τριμμένη
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη ή μερέντα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε την σοκολάτα.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα την μισή. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μερέντα.
Πηγή: http://www.teleiosgamos.gr