Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα γεμιστά Πολίτικα






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 15 κομμάτια


 Υλικά
Για τη ζύμη
2 πακ. μαργαρίνη των 250γρ.
1 ποτ. νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ποτ. νερού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
300γρ. καρυδόψιχα
3 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 ποτ. νερού νερό
2 ½ ποτ. νερού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μέλι
6 σταγόνες λεμόνι



Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και 1 ποτήρι ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σόδα, λιωμένη στο χυμό του μισού λεμονιού και αλεύρι, όσο παίρνει για να γίνει ένα ζυμάρι όχι σφιχτό, γιατί πρέπει να δουλεύεται στο χέρι.
Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα, την καβουρδίζουμε και τη χοντροκοπανίζουμε. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε από το ζυμάρι ένα κομμάτι μικρό, όσο ένα αυγό. Το δουλεύουμε λίγο στο χέρι και το πλαταίνουμε, ώστε να έχει μισό δάχτυλο πάχος. Βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο από τη γέμιση και διπλώνουμε πάνω από τη γέμιση τις άκρες του ζυμαριού. Τις ενώνουμε καλά και με τα χέρια πλαταίνουμε το κομμάτι, δίνοντας του σχήμα τριγωνικό ή μακρόστενο. 
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180ο C, για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα τρυπάμε λίγο με μια οδοντογλυφίδα σε 4 μεριές το καθένα, και ζεστά όπως είναι, τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό επίσης. Τα αφήνουμε να το ρουφήξουν και, όταν κρυώσουν, τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμένο καρύδι.