Αλμυρό Κέικ
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
200γρ. φαρίνα
200γρ. μαργαρίνη
200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. γαλοπούλα βραστή
200γρ. γιαούρτι 2%
4 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη
1 φλιτζ. πιπεριές χρωματιστές, κομμένες ψιλά καρέ
Αλάτι, πιπέρι
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρομένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, για 40'.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής άλεσης, για μια υγιεινότερη εκδοχή.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
200γρ. μαργαρίνη
200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. γαλοπούλα βραστή
200γρ. γιαούρτι 2%
4 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη
1 φλιτζ. πιπεριές χρωματιστές, κομμένες ψιλά καρέ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τα τυριά, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρομένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, για 40'.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής άλεσης, για μια υγιεινότερη εκδοχή.