Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πανακότα με γιαούρτι και πεπόνι





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 4 ώρες
Για 10 άτομα




Υλικά
1000ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
350γρ. γιαούρτι σακούλας
120γρ. ζάχαρη
4 φυλ. Ζελατίνας
Για τη σος
1 μικρό πεπόνι
50γρ. ζάχαρη
500ml. χυμό πεπονιού



Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού τη στύψουμε καλά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις κρυώσει το μοιράζουμε σε φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ετοιμάζουμε τη σος. Καθαρίζουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα μαζί με τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε το χυμό με τα κομμάτια. Μοιράζουμε τη σος στην πανακότα και σερβίρουμε.


Πηγή: Περιοδικό «Βήμα Gourmet», Φώτης Χρυσανθίδης