Χειμωνιάτικο ζεστό κρασί
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 12 φλιτζάνια
Υλικά
250ml. νερό
20 μοσχοκάρφια
3 ξυλαράκια κανέλα
2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
1 μπουκάλι κρασί πόρτο
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ρούμι
1 φλιτζ. τσαγιού μπράντι
1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
2/3 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 πορτοκάλι σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό, τα μοσχοκάρφια και ξυλαράκια κανέλας και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Τα σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα χωρητικότητας 4 λίτρων και πετάμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα πορτοκάλια και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να ζεσταθούν χωρίς όμως να πάρουν βράση. Τα σερβίρουμε σε μεγάλο μπολ για πόντς προσθέτοντας και τις φέτες πορτοκαλιού.