Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Κοτόπουλο με μπάμιες


Κοτόπουλο με μπάμιες



Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 20 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
700 γραμμ. ώριμες ντομάτες ή ένα κουτάκι χυμός ντομάτας
1.000 γραμμ. μπάμιες
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανός
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπάμιες κόβοντας το κεφαλάκι τους διαγώνια κι όχι οριζόντια για να μη βγάλουν υγρά και τις βάζουμε σε ξίδι να μουλιάσουν για μισή με μία ώρα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το ξεπλένουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί που αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τομάτες ή το χυμό ντομάτας, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί να ανακατέψουμε το φαγητό το κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα κι όχι με κουτάλα για να μην ανοίξουν οι μπάμιες.

Πηγή: http://delicieuses.forumotion.net