Ρολό κιμά με αβγά
Χρόνος προετοιμασίες 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό κιμά (μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός)
1/2 φραντζόλα μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο ψωμί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
2 αβγά
ελάχιστο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα :
ελαιόλαδο
1 κουτί κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
ελάχιστη ζάχαρη
λίγο αλάτι
8 βρασμένα σφιχτά αβγά
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά. Σε αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τη γέμιση του κιμά σε ορθογώνιο σχήμα και στη μία άκρη βάζω στη σειρά τα βρασμένα μου αβγά. Ρολλάρω τον κιμά με προσοχή μαζί με το χαρτί και τυλίγω σφιχτά.
Τοποθετώ σε ταψί, κόβω και πατατούλες και ψήνω για 1 περίπου ώρα στους 180ο C. Σε ένα τηγανάκι φτιάχνω τη σαλτσούλα μου και περιχύνω 10 λεπτά πριν το βγάλω, αφού προηγουμένως έχω βγάλει με προσοχή το αντικολλητικό χαρτί Στη γέμιση μπορούμε να παίξουμε με υλικά της αρεσκείας μας (λιαστές ντομάτες, πιπεριές, καρότα, τυράκι ή ότι άλλο μας αρέσει).
Πηγή: http://delicieuses.forumotion.net