Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Μαροκινή ρεβιθόσουπα


Μαροκινή ρεβιθόσουπα



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλαράκια σέλινο ή σέλερι
2 κ.κ. κύμινο, τριμμένο
600 ml ζωμό λαχανικών
400 γραμμ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ρεβίθια, βρασμένα
100 γραμμ. κουκιά (μόνο τον καρπό τους)
ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
1 ματσάκι κόλιανδρο και 1 μαϊντανό
αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ώσπου να μαραθούν. Ρίχνετε και το κύμινο και το αφήνετε για ακόμη 1 λεπτό. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τις ντομάτες, τα ρεβίθια και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζετε τη σούπα για 8 λεπτά. Προσθέτετε τα κουκιά και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 2 λεπτά. Αλατίζετε. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού και τον κόλιανδρο, ψιλοκομμένο. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τις πίτες, ελαφρώς ζεσταμένες στο γκριλ.

Πηγή: ΒΗΜagazino, της Θάλειας Τσιχλάκη