Σαλάτα με αμύγδαλα και ρόδι
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
1 πράσινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)
100 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, αλατισμένη
Για τη σος:
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. σπόρους ροδιού
1 κ.κ. χονδρό αλάτι
1 κ.κ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 ραντίτσιο
1 πράσινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)
100 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, αλατισμένη
Για τη σος:
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. σπόρους ροδιού
1 κ.κ. χονδρό αλάτι
1 κ.κ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας μαζί με το ρόδι και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε βάζουμε τα υλικά για τη σος στο multi να αναμειχθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά.
Tip
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τριμμένο τυρί στη σαλάτα μας, όπως μια πικάντικη γραβιέρα.
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας μαζί με το ρόδι και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε βάζουμε τα υλικά για τη σος στο multi να αναμειχθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά.
Tip
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τριμμένο τυρί στη σαλάτα μας, όπως μια πικάντικη γραβιέρα.
Πηγή: ΒΗΜΑgourmet