Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο


Σούπα βελουτέ με μπρόκολο


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Μερίδες:  2

Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαργαρίνη
¼ κούπας λευκό γλυκό κρασί
4 κούπες ζωμό κότας
2 μέτριες πατάτες τριμμένες
500γρ. μπρόκολα
½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά 1 λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό και τις πατάτες και βράστε 10 λεπτά. Προσθέστε τα μπρόκολα και βράστε άλλα 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.
Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και αλέστε τα στο μπλέντερ. Φυλάξτε δυο φουντίτσες για τη διακόσμηση. Ξαναγυρίστε τα στην κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατεύοντας να ενωθούν με τον υπόλοιπο ζωμό. Ρίξτε την κρέμα, αφήστε να ζεσταθεί, κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε τοποθετώντας στο κέντρο τα μπρόκολα που φυλάξατε.

Πηγή: http://www.albaeditions.gr