Υλικά
1 πακέτο πέννες
½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
3 φλυτζ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. γλυκού ντομάτα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. γλυκού ντομάτα
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας εστραγκόν
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας εστραγκόν
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσουν 3’, σβήνουμε και προσθέτουμε, την κρέμα και το 1/3 από το τυρί. Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζουμε με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.melissa.gr