Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Σανγκρία


Σανγκρία


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψυγείου  3 ώρες
Για 10 άτομα


Υλικά

1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, ροδάκινο, πεπόνι)
2 λίτρα κρασί κόκκινο
½ μπουκάλι λευκό ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
150γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κόβετε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσετε. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Εάν προτιμάτε τη σαγκρία πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε και άλλη ζάχαρη. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση τους και το άρωμά τους στο αλκοόλ.

*Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή με 1 μπουκάλι κουρακάο.

Πηγή: Οι συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ