Σανγκρία
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψυγείου 3 ώρες
Χρόνος ψυγείου 3 ώρες
Για 10 άτομα
Υλικά
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, ροδάκινο, πεπόνι)
2 λίτρα κρασί κόκκινο
½ μπουκάλι λευκό ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
150γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κόβετε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσετε. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κόβετε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσετε. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Εάν προτιμάτε τη σαγκρία πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε και άλλη ζάχαρη. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση τους και το άρωμά τους στο αλκοόλ.
*Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή με 1 μπουκάλι κουρακάο.
Πηγή: Οι συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ