Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Σαλάτα με αμύγδαλα και ρόδι


Σαλάτα με αμύγδαλα και ρόδι



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Για 4 άτομα
  


Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
1 πράσινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)
100 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, αλατισμένη

Για τη σος:
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. σπόρους ροδιού
1 κ.κ. χονδρό αλάτι
1 κ.κ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας μαζί με το ρόδι και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε βάζουμε τα υλικά για τη σος στο multi να αναμειχθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά.

Tip
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τριμμένο τυρί στη σαλάτα μας, όπως μια πικάντικη γραβιέρα.


Πηγή: ΒΗΜΑgourmet