Λουκάνικα με πράσα και πατάτες
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (προτιμήστε αυτά που φτιάχνει ο χασάπης σας)
6 μικρές φρέσκες πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
500 γραμμ. πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.σ. σάλτσα horseradish (πικάντικη σάλτσα που βρήκαμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
100 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
6 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (προτιμήστε αυτά που φτιάχνει ο χασάπης σας)
6 μικρές φρέσκες πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
500 γραμμ. πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.σ. σάλτσα horseradish (πικάντικη σάλτσα που βρήκαμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
100 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι και ροδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τα λουκάνικα γύρω γύρω, για περίπου 8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος, ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, για περίπου 15 με 20 λεπτά, ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τη horseradish και τα κομμένα λουκάνικα. Μόλις ζεσταθούν καλά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι και ροδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τα λουκάνικα γύρω γύρω, για περίπου 8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος, ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, για περίπου 15 με 20 λεπτά, ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τη horseradish και τα κομμένα λουκάνικα. Μόλις ζεσταθούν καλά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: ΒΗΜΑgourmet, της Μίνας Κακανιά