Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο




Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 10 άτομα

ΥΛΙΚΑ
2 ½ λίτρα γάλα φρέσκο
4 κρόκους αυγών
1 κούπα του τσαγιού ρύζι γλασέ
Κανέλα
3 βανίλιες
400γρ. ζάχαρη
6 κουταλάκια γλυκού κορνφλάουρ


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το γάλα για 20 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Σουρώνουμε το ρύζι. Όταν χλιάνει το γάλα ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το βάζουμε πάλι σε σιγανή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ρύζι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε σε 10 μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.