Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Σορμπέ Bellini

Σορμπέ Bellini


Χρόνος προετοιμασίας 90 λεπτά
Χρόνος βρασμού 20 λεπτά
Για 10 άτομα

ΥΛΙΚΑ
450γρ. ζάχαρη
5 μεγάλα ώριμα ροδάκινα
180γρ. σαμπάνια ή αφρώδη οίνο
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρε βράση το μείγμα, ρίχνουμε τα ροδάκινα ολόκληρα και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ροδάκινα από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με 250γρ. από το σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σαμπάνια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το σορμπέ αρχίσει να παγώνει, το ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών. Αυτό το κάνουμε κάθε 20 λεπτά για 4 με 5 φορές έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα. Μετά από κάθε ανακάτεμα ξαναβάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη.