Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Τηγανητό ρύζι με αβγό


Τηγανητό ρύζι με αβγό



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
500 γρ.  ρύζι μακρύκοκκο,
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. σουσαμέλαιο
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
2 κ.γ. σουσαμέλαιο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και το σκεπάζουμε με νερό μέχρι που να καλύπτεται. Βάζουμε το ρύζι να βράσει  μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρά και τους προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε το σουσαμέλαιο σε ένα γουόκ ή τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στο ρύζι το αβγό και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι αυτό να σφίξει και το μείγμα να πιει τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλατοπίπερο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σερβίρουμε.


Πηγή: http://www.sintagoules.gr