Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σούπα Γουόν Τον


Σούπα Γουόν Τον



Χρόνος προετοιμασίας 7 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
28 φύλλα ζύμης γουόν-τον (κατεψυγμένα)
120 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
120 γρ. μικρές γαρίδες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
1 ½ λίτρο ζωμός κότας
100 γρ. κινέζικο λάχανο
1 κ.σ. φιστικέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ρυζάλευρο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σάλτσα ψαριού
σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα φύλλα γουόν-τον από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Πλένουμε το κοτόπουλο και τις γαρίδες τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε και αυτά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το κοτόπουλο, τις γαρίδες, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού,  τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και το πι­πέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και το αβγό. Βάζουμε 1 κ.γ. γέμισης στη μη αλευρωμένη πλευρά των φύλλων και σχηματίζουμε πιτάκια. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα. Βάζουμε το ζωμό κότας να βράσει. Βράζουμε τα γουόν-τον για 5-7 λεπτά στο ζωμό και στο τέλος προσθέτουμε και το λάχανο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.  Ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.sintagoules.gr