Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Σούπα θαλασσινών με καρύδα

Σούπα θαλασσινών με καρύδα


Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
250γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια νερό
400ml. Γάλα καρύδας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σάλτσα ψαριού
2 κουταλιές χυμό λάιμ
100γρ. κινέζικο λάχανο χοντροκομμένο
¼ φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ψάρι, το γάλα καρύδας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον φρέσκο κόλιαντρο.