Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Αρνάκι φρικασέ με αντίδια


Αρνάκι φρικασέ με αντίδια

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 5 άτομα


Υλικά
1 ½ κιλό κρέας αρνίσιο σε μερίδες
1 κιλό αντίδια πλυμένα καλά
10 κρεμμυδάκια φρέσκα σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά (χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια)
Χυμό από 1 ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του αρνιού απ’ όλες τις πλευρές, σε δυο τρεις δόσεις. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι αφού τα ψιλοκόψετε στο multi να σοταριστούν και να ροδίσουν ελαφρά.
Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κρέας, συμπληρώνετε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση και να μαγειρευτεί περίπου για 45 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε τα αντίδια στην κατσαρόλα, σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για άλλα 45 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα ασπράδια στο multi μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το λεμόνι και αφού ενσωματωθεί, προσθέτετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και ξαναχτυπάτε.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και προσθέτετε το αβγολέμονο. Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού το αβγολέμονο, την βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ είναι έτοιμο.


Πηγή: Ηλίας Μαμαλάκης – Olive ημερολόγιο 2011