Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ιταλικό ντρέσινγκ


Ιταλικό ντρέσινγκ




Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 2/3 του φλιτζανιού





Υλικά
½ φλιτζάνι άσπρο κρασόξιδο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπλέντερ το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μαϊντανό χτυπώντας πολύ καλά. Πολύ ωραίο με κοτόπουλο ή πράσινες σαλάτες.



Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία