Σαλάτα με χοιρινό και τζίντζερ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
500γρ. χοιρινό κομμένο σε λωρίδες
3 κουταλάκια γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
3 κουταλάκια γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
3 μικρά μποκ τσόι*
250γρ. μπιζελάκια μανζ-του
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού
2 κουταλιές φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος
2 ½ φλιτζάνια βλαστάρια σόγιας
Εκτέλεση
Ανακατώστε σε μπολ το χοιρινό με το τζίντζερ, το μισό λάδι, τη μισή σάλτσα σόγιας και το μισό ξίδι. Σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Πετάξτε τους μίσχους του μποκ τσόι, καλύψτε το μποκ τσόι και τα μπιζελάκια με βραστό νερό και αφήστε τα για 2 λεπτά. Στραγγίστε, πλύντε τα με κρύο νερό και στραγγίστε τα. Βάλτε το χοιρινό με τη μαρινάτα σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και ψήστε ανακατεύοντας ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Ανακατώστε σε σέικερ το υπόλοιπο λάδι, τη σάλτσα και το ξίδι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τον κορίανδρο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μπολ και σερβίρετε.
*Το μποκ τσόι είναι λευκό κινέζικο λάχανο. Υπάρχουν μικρά και μεγάλα.
Πηγή: 50 επιλεγμένες συνταγές για σαλάτες, εκδ. Μάλλιαρης παιδεία