Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Σουβλάκι με αρνί και δαμάσκηνα


Σουβλάκι με αρνί και δαμάσκηνα


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 σουβλάκια

Υλικά
700γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μπουκιές
18 δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι τους
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Φυλαράκια φρέσκο θυμάρι
6 μελιτζάνες τσακώνικες

Εκτέλεση
Παίρνετε τα δαμάσκηνα και τα βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο κρασί. Τα βράζετε ώσπου να απορροφήσουν σχεδόν όλο το κρασί. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Μαρινάρετε τις μπουκιές του κρέατος με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι. Κατόπιν, περνάτε το κρέας σε κάθε καλαμάκι μαζί με 3 δαμάσκηνα. Ψήνετε τα σουβλάκια σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο. Τις αλατίζετε ελαφρώς και τις ψήνετε στο φούρνο με την κομμένη όψη προς τα πάνω. Ξεκινάτε το ψήσιμο στους 180ο C, για 20 λεπτά, ενώ σταδιακά αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 220ο C.
Σε κάθε πιάτο σερβίρετε 2 σουβλάκια, με μια ψητή μελιτζάνα, που μπορείτε να περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί